Vukovarski Stožer traži Ostojićevu ostavku: Želite kaos, a nećete ga dobiti

Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Predrag Matić, od ministra branitelja, branitelji, Vlada RH, dvojezičnost, Zoran Milanović, Vukovar, Zoran Milanović, stožer za obranu Vukovara, Vukovar, Vukovar, branitelj, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, Vukovarsko-srijemska policija, Darko Pajčić, Hrvatska, hrvatska krv, Franjo Šoljić, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, raspisivanje referenduma, VELIMIR BUJANEC, Vukovar, UDBA, udbo-komunističke močvare., istina, stožer za obranu Vukovara, Gordana Bujušić, anonimno pismo, Veleučilište Lavoslav Ružička, Erdutski sporazum, gradonačelnik, Vukovar, Željko Sabo, Željko Pinjuh, Željko Sabo, Ivan Penava, Vukovar, izborza gradonačelnika, kukuriku koalicija, Veljko Marić
... koji je danas razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske Policijske postaje."Netko u odori hrvatske policije brutalno je pretukao hrvatskog branitelja Darka Pajčića, koji je zadobio frakturu lubanje i izljev krvi u mozak i možda i ne preživi", rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare, a član Stožera Franjo Šoljić je ustvrdio da policajci Pajčiću nisu pružili pomoć, "a kada mu slučajni prolazinici pokušaju pomoći, to im se ne dozvoljava već bivaju privedeni".

"Zorane Milanoviću, Ivo Josipoviću, Ranko Ostojiću na duši imate branitelja, još jednog. Za ovo ste direktno krivci vi. Čujte vi egzekutori s Pantovčaka i iz Banskih dvora i u ministarskim foteljama, ne prihvaćavamo ovu vašu objavu rata. Želite kaos, a nećete ga dobiti. Nećete svoja zlodjela uspjeti podvaliti bilo kome, a najmanje nama", poručio je Josić.

Šoljić je pozvao ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije, načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Policijske postaje Vukovar da daju ostavke, zapitavši "kako se može dogoditi da zbog jedne dvopismene ploče padne hrvatska krv?"

"Po meni je napravljena prekomjerna uporaba sile i prekoračenje ovlasti i podnijet ćemo tužbu protiv policije", rekao je Josić i napominje da se Pajčić, koji je u Domovinskom ratu bio maloljetni branitelj, možda ne preživi, a "neozlijeđene policajce u medijima prikazuju kao žrtve".

Građane Vukovara i Hrvate u zemlji i inozemstvu pozvao je da "ne nasjedaju" i da 18. studenoga pokažu razliku između "vukovarske" i "nevukovarske" Hrvatske, da se mole i čekaju daljnje upute Stožera.

Novinarima se obratio i Antun Čulina, koji se u vrijeme razbijanja ploče slučajno zatekao na mjestu događaja te pokušao pružiti pomoć ozlijeđenom Darku Pajčiću, ali ga je policija privela, te kasnije pustila.

Ispričao je da je vozeći automobil vidio pred policijskom postajom čovjeka kako leži ozlijeđen te mu je pokušao pomoći. "Čovjeku sam išao pomoći ne znajući tko je. Htio sam samo pomoći unesrećenom, a na kraju se me priveli zbog, kako su mi rekli, napada na službenu osobu", rekao je.

Uoči početka konferencije za novinare dio nazočnih branitelja verbalno je napao novinare optuživši ih da objavljuju "samo ono što njima odgovara i onima za koje rade".

Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je kako je danas oko 11,30 sati u Vukovaru na zgradi Policijske postaje Vukovar oštećena ploča s dvojezičnim natpisom prilikom čega je došlo i do napada na policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske koji je pokušao spriječiti dvojicu 40-godišnjaka iz Vukovara u namjeri počinjenja toga kaznenog djela.

Policijski službenik i 40-godišnjak iz Vukovara su ozlijeđeni te im je u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru pružena liječnička pomoć. Nad drugim 40-godišnjakom, koji je priveden, još se provodi kriminalističko istraživanje, potvrđeno je iz policije. Kako se doznaje od članova Stožera, riječ je o Vukovarcu Robertu Horvatu.

Potporu suborcima danas je višesatnim prosvjedom pružilo četrdesetak prosvjednika, branitelja i članova Stožera. U Vukovaru je večeras mirno, a sa zgrade policije skinuti su ostaci danas razbijene ploče koja je već treći puta razbijena na toj zgradi.

ipress.hr