Vukovarski branitelji: Kocka je bačena, idemo do kraja, makar i izginuli

...Porezne uprave i Državne uprave. Na obavjesni razgovor u policijsku postaju u Vukovaru odvedeni su nešto poslije 15 sati i u vrijeme zaključenja ovog teksta, još uvijek nisu pušteni. Zbog privođenja njihovih suboraca, otkazan je sastanak kojeg su branitelji zakazali za 18 sati. Trebali su odlučiti što i kako dalje, zbog sumnji da će vlast ponovno u večernjim satima postaviti ploče na zgrade vukovarskih institucija. U razgovoru za Dnevno.hr kažu kako je ovo početak kraja Zoranove Vlade.

- Kocka je bačena, idemo do kraja, makar i izginuli. Kako neće održati sastanak, dogovoren prije privođenja branitelja, ostatak stožera uputio se nešto iza 17 sati prema Vukovaru. Oko dvjesto članova Stožera za obranu Vukovara prosvjeduju pred ulazom u policijsku postaju u Vukovaru gdje se nalaze njihove kolege. Potpuno su blokirali Radićevu ulicu, žilu kucavicu Vukovara.

Branitelji pozivaju sve ljude da skupljaju za gorivo, ponesu dobru volju i krenu u obranu Vukovara.

Za to vrijeme, postavljene su nove ploče s ćirilicom i to, kako doznajemo, na zgradu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Ondje je prisutan i povelik policijski kordon.

Kako doznajemo, petorica privedenih prosvjednika iz Vukovara do daljnjeg ostaju u pritvoru. Naime, policija nije uvažila garancije te je na sastanku stožernika s policijom zaključeno da se uhićeni Vukovarci još neće osloboditi.