Vukovarac uhićen zbog prijetnji policajcu koji se sukobio s Pajčićem

Vukovar
... na zgradi vukovarske policije, jučer je uhićen i pritvoren 47-godišnjak iz Vukovara, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Nad njim je provedena kriminalistička istraga i predan je pritvorskom nadzorniku, rekao je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Prema izvorima iz braniteljskih udruga, riječ je o vukovarskom branitelju Zdravku Govorušiću.

Branitelji Darko Pajčić i Robert Horvat u utorak su razbili dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar, nakon čega su se fizički sukobili s policijskim službenikom Sašom Sabadošom, čiji je indentitet danas potvrđen na konferenciji za novinare vukovarskog HDZ-a. Pritom je Pajčić teže ozlijeđen i na liječnju je u KBC-u Osijek.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na današnjoj konferenciji za novinare, kao i vukovarski HDZ na svojoj konferenciji za novinare, izrazili su nezadovoljstvo reakcijom policije i policijskog službenika Sabadoša. Optužuju ga za prekomjernu i nepotrebnu uporabu sile i zamjeraju mu što je Darka Pajčića napao iznenada s leđa te mu glavom udario u zid, nanijevši mu teške ozljede.

Vukovarski HDZ tražit će smjenu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića ako se pokaže da je u slučaju ozljeđivanja vukovarskog branitelja Darka Pajčića policajac prekomjerno i nepotrebno upotrijebio silu, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a Vukovar.

hrt.hr