VRIJEDNOSTI 600.000 EURA Policija otkila tko je ukrao nakit i torbice supruge Domagoja Vide

Ivana Vida torbice
PUZ/Cropix

Policija je riješila slučaj provale u kuću bračnoga para Vida, hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide te njegove supruge Ivane u zagrebačkim Šestinama, kada su provalnik ili više njih ukrali nakit, dizajnerske odjevne predmete i druge dragocjenosti vrijedne oko 600.000 eura.

Policija je naime, uhitila te za navedenu provalu kazneno prijavila 36-godišnjaka s područja Pešćenice, u čijoj su kući pronađeni predmeti ukradeni iz kuće bračnoga para Vida.

Policija je do 36-godišnjaka došla istražujući jednu provalu na području Slavonskoga Broda, koju je također počinio osumnjičenik s Pešćenice. Kada mu je pretražena kuća, u njoj su pronađeni predmeti za koje je policija posumnjala da su ukradeni Vidama. O dovršetku kriminalističkoga istraživanja izvijestila je zagrebačka policija, ne navevši identitete niti osumnjičenika niti oštećenika u provalama, prenosi Hina.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Teška krađa".

Naime, sumnja se da je 36-godišnjak u listopadu 2022. godine počinio provalu u kuću na području Slavonskog Broda, da bi tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici posumnjali da bi se počinitelj mogao trenutno nalaziti na području grada Zagreba.

Odmah po prikupljenim saznanjima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su 36-godišnjaka da bi potom obavili pretragu stana na području Peščenice kojim se osumnjičeni koristio.

Obavljenom pretragom stana pronađena je veća količina torbica raznih dizajnera kao i drugi predmeti za koje se posumnjalo da veći dio potječe iz počinjene provale u srpnju 2022. godine na području Centra u Ulici Šestinski vrh, a što je u konačnici i potvrđeno kroz daljnje kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta iznosi više od 600.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.", izvijestila je policija.