Vrh vodenog vala zapljusnut će sisačko područje za 24 do 36 sati

Vrh vodenog vala zapljusnut će sisačko područje za 24 do 36 sati
Kako je rečeno na sjednici, sam grad Sisak nije ugrožen, no stanje je vrlo ozbiljno u prigradskim naseljima, naročito na području Starog Praćna, Žabna, Sela, Palanjka, Prelošćice, te selima u Lonjskom polju, pa Stožer poziva stanovnike da evakuiraju stoku s ugroženih terena i zaštite svoju drugu imovinu. Na najosjetljivijim terenima sve nadležne službe od jučer poduzimaju potrebne mjere, a sve ostale službe su u pripravnosti. Na sisačko područje večeras stižu i pripadnici Hrvatske vojske i kako je rečeno na sjednici Stožera, sva raspoložive snage i oprema tijekom današnjeg dana bit će upućena na sisačko područje.

Gradsko društvo Crveni križ Sisak spremno je odmah pružiti pomoć ugroženima. Gradska komunalna trgovačka društva su u pripravnosti i odmah po pozivu nadležnih će aktivirati mehanizaciju, pružiti prijevozničke usluge, osigurati potrebno gorivo. Osigurano je dovoljno vreća s pijeskom. Sve ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada, kao i gradska uprava spremne su odmah pružiti potrebnu pomoć.

U slučaju potrebe stanovnici ugroženih naselja trebaju zvati službu 112, a potrebne upute i materijal za obranu mogu dobiti u mjesnim odborima, odakle će se distribuirati vreće s pijeskom i ostali potrebni materijali.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je naglasila kako nema mjesta panici, te pozvala na odgovorno ponašanje sve stanovnike i nadležne službe.

Izvor: dnevno.hr