Vrh vodenog vala zapljusnut će sisačko područje za 24 do 36 sati

poplave, sisačko područje
Kako je rečeno na sjednici, sam grad Sisak nije ugrožen, no stanje je vrlo ozbiljno u prigradskim naseljima, naročito na području Starog Praćna, Žabna, Sela, Palanjka, Prelošćice, te selima u Lonjskom polju, pa Stožer poziva stanovnike da evakuiraju stoku s ugroženih terena i zaštite svoju drugu imovinu. Na najosjetljivijim terenima sve nadležne službe od jučer poduzimaju potrebne mjere, a sve ostale službe su u pripravnosti. Na sisačko područje večeras stižu i pripadnici Hrvatske vojske i kako je rečeno na sjednici Stožera, sva raspoložive snage i oprema tijekom današnjeg dana bit će upućena na sisačko područje.

Gradsko društvo Crveni križ Sisak spremno je odmah pružiti pomoć ugroženima. Gradska komunalna trgovačka društva su u pripravnosti i odmah po pozivu nadležnih će aktivirati mehanizaciju, pružiti prijevozničke usluge, osigurati potrebno gorivo. Osigurano je dovoljno vreća s pijeskom. Sve ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada, kao i gradska uprava spremne su odmah pružiti potrebnu pomoć.

U slučaju potrebe stanovnici ugroženih naselja trebaju zvati službu 112, a potrebne upute i materijal za obranu mogu dobiti u mjesnim odborima, odakle će se distribuirati vreće s pijeskom i ostali potrebni materijali.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je naglasila kako nema mjesta panici, te pozvala na odgovorno ponašanje sve stanovnike i nadležne službe.

Izvor: dnevno.hr