Vozaču s dva mobitela do mirovine još dva mjeseca: Žao mi je što odlazim s mrljom..

Vlasnik "Prometa" Mate Jujnović ne želi dati nikakvu izjavu o slučaju. Objašnjava kako su mediji dovoljno pisali o svemu. Ljut je, kako tvrdi, zbog objave neistinite informacije da je Gujinović jurio 130 km na sat dok je držao volan laktovima i na dva mobitela pisao poruke. On tvrdi da nije vozio brže od 95 na na sat. Jujnović nam nije htio reći provodi li se nad vozačem mjera suspenzije s posla ili će biti primijenjena bilo kakva druga kazna.

A u izjavi za Slobodnu Dalmaciju u prvi mah, prošlog petka, Jujnović je najavio htinu mjeru otkaza i bio je vrlo ljut na vozača. Sada rješavanje čitavog slučaja želi zadržati u krugu poduzeća, a obrat njegova ponašanja začuđuje. Rekao je da zabranjuje vozaču Gujinoviću davanje bilo kakve izjave za javnost.

Vozač kojega je putnik snimio 9. rujna kako koristi čak dva mobitela dok vozi "Prometov" autobus, a mobitelski zapis dostavio Slobodnoj Dalmaciji, za lokalnu je "Makarsku kroniku" priznao krivnju i izrazio veliko žaljenje zbog prometnog prekršaja.

On također ispravlja podatak o brzoj vožnji od 130 kilometara na sat, dokazujući tahografom da nije mogao voziti više od 90 km na sat jer je autobus blokiran na brzinu od 95 kilometara.

Ne sjeća se za što je koristio mobitele, veli kako nije pisao poruku. Misli da je tražio nečiji broj mobitela. Korištenje mobitelima kratko je trajalo te demantira da ga je itko od putnika upozoravao.

Gujinović ne poriče krivnju za prometni prekršaj. Dva mjeseca mu fali do starosne mirovine i od svega mu je najviše žao što odlazi s mrljom u poslu, koji je svih proteklih godina obavljao bez ikakva prekršaja ili uvrede putnika.

Trudio se, kako kaže, posao obavljati koliko je god bilo moguće korektno, ispunjavati sve radne naloge i pridonijeti ugledu "Prometa".

Poput razbojnika
Nije mu draga reakcija gazde Mate Jujnovića izrečena u Slobodnoj Dalmaciji kada je komentirao Gujinovićev prekršaj, jer ga nije prethodno nazvao i pitao što se dogodilo. Ocrnilo ga se, tvrdi Gujinović, poput razbojnika. Uz to napominje kako od objave fotografija dobiva na stotine poziva.

Kolege u "Prometu" za Gujinovića će reći samo da je dobar čovjek, odličan vozač i profesionalac, te da je cijeli slučaj samo nesretan splet okolnosti. Njegovi kolege Drago Čotić i Ivica Padovan vjeruju da je sigurno bilo nešto jako važno kada je vozač uzeo mobitele u ruke za volanom.

- Nije on balavac ili mladi vozač, pa da se telefoniranjem zabavlja - kažu.

Njih dvojica ipak su branila i gazdinu oštru reakciju, jer se dovelo u pitanje ugled "Prometa" i povjerenje putnika u njihovu sigurnost.

Ne umanjujući Gujinovićevu krivnju, smatraju ipak da pred samu mirovinu ne bi trebao dobiti radnu knjižicu, jer da treba sagledati njegov čitav radni vijek i korektnost u poslu.

slobodnadalmacija.hr