Vodostaj Save pao za dva metra

poplave, pomoć, vojska, pomoć, poplava, Hercegovina, poplava, nesreće, pomoć, BIH, Slavonija, poplave, poplave, pomoć, poplave, apel, Orašje, poplave, pomoć, evakuacija, sava, crna kronika, Orašje, pljačka, vojska, poplave, Vlada RH, sava, vodostaj, poplave, sava, beskućnik, poplava, humanitarne akcije i apeli, poplave, sava, poplave, Orašje, pomoć, poplave, Posavina, poplave, šteta, Brčko, poplave, kuća
Po njegovim riječima, nevjerojatno je da je voda u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju stvorila jezero promjera većeg od 100 kilometara.

Iz ovoga moramo izvući pouku i pripremiti se kako se ovo više ne bi ponovilo, poručio je ustvrdivši kako u ovom trenutku pristiže čak i previše humanitarne pomoći te ju je sve teže smjestiti. No, izrazio je bojazan da će, za nekoliko mjeseci, kada se mještani evakuiranih sela počnu vraćati u svoje domove, pomoć presahnuti, a i tada će biti iznimne potrebe za njom jer će se ljudi vratiti u prazne kuće, bez igdje ičega.

Spomenuvši javne radove koje je država najavila, Miličević je kazao kako je Grad Županja podnio zahtjev za upošljavanjem stotinjak osoba na javnim radovima.

Vodostaj rijeke Save kod Županje u 9 sati iznosio je 989 te je u posljednja dvadeset i četiri sata vodostaj kod toga grada opao za 24 centimetra. Sava kod Županje u prosjeku opada za centimetar svakoga sata.

izvor: Hina