VIDEO  Mamić grmio: Ti si klošar, jadnik, bjednik i vucibatina!

Nacional je objavio da Zdravko Mamić, Zorislav Srebrić i Ćiro Blažević imaju veze s namještanjem utakmica i mafijom. Na tu temu su u emisiji Otvoreno na HTV-u gostovali Mamić, Srebrić, Jelinić iz Nacionala te Robert Šola, glavni urednik SN-a. Nacional je navodno samo prenio izvor iz Uefe, koja sumnjiči trojac za sumnjive radnje. Berislav Jelinić iz Nacionala rekao je da je njegov izvor pozdan, a da je Nacional samo prenio izvore Uefe. - Uefa Mamića sumnjiči da je htio namjestiti utakmice. Snimljen je telefonski razgovor Mamića i nekih ljudi oko namještanja - rekao je Jelinić, koji tvrdi da je i Ćiro umješan, a da Uefa za sve ima i dokaze.

Umješao se odmah i Zdravko Mamić. - Evidentno je da nitko od nas nema veze s namještanjem niti pokušajem bilo kakvih sumnjivih radnji. Istina je da su iz Uefe samo zatražili razgovor Blaževića s Uefom, ali samo razgovor - rekao je Mamić, tvrdeći da je Nacionalova priča samo senzacionalistička. Voditelj Otvorenog tada je rekao da je kontaktirao Uefu upitavši ih vode li se istrage protiv navedenog trojca, a odgovor Uefe bio je: "Nema otvorene istrage protiv Ćire Blaževića. Gospodina Blaževića samo smo zatražili razgovor i on je rekao da će nam pomoći i sve podatke dati njemačkoj policiji. Također, ne vode se istrage niti protiv Zdravka Mamića i Zorislava Srebrića." Dok je Maminjo držao govor urednik sportskih novosti je umirao od smjeha.

- To sam ja rekao gotovo od riječi do riječi - rekao je Mamić, te dodao da se protiv njega vodi linč. - Zavrtjet će vam se u glavi ako ja počnem pričati o indicijama. Maltretirate ljude godinama. Čuo sam ja svašta o vama. Čuo sam da u Nacionalu ispod stolova pušite jedan drugom k... Mogu i ja to isto tako reći, ako vi blatite hrvatski nogomet, mogu ja i vas - obraćao se Mamić Jeliniću, a Srebrić se nadovezao: - Imam tu podatke koji pokazuju da se protiv nas ne vode nikakve

istrage. Gdje su vam dokazi - pitao se Srebrić i pokazao dokaze da se protv njih zaista ne vode nikakve istrage. Hrvatski policajci idući tjedan putuju u Bochum kako bi izmjenili podatke, a u svezi s namještanjem utakmica. Kako je rekao Srećko Matić, dopisnik Hrvatskog radija, u Hrvatskoj bi mnogi mogli ostati iznenađeni podacima s kojima će se Uskok vratiti u Hrvatsku. Mamić se tada osvrnuo i na optužbe Nacionala da sa svojim igračima stvara 'robovlasničke' ugovore.

- Ja ću ti platiti milijun eura ako doneseš ijedan dokaz o tim lažima o kojima pišete u svezi Dinama, mene i mog odnosa s igračima - ljutito je pričao Mamić Jeliniću, a ovaj mu je odgovorio: - Mamić je taoc svog karaktera. Znam ga 15 godina i ne želim da mu se dokaže ovo za što postoje indicije - kaže Jelinić.

- Vi ste zatrovali ovo društvo. Zatrovali ste hrvatskog čovjeka i vi ste najveće zlo - odgovorio mu je u svom stilu Mamić i dodao: - U hrvatskom nogometu nema namještanja! Već sam 40 godina u Dinamu, mogu biti pristojan, mogu se lijepo obući, mogu biti elokventan, ali ako me napadnu, branit ću se - rekao je Mamić, a Jelinić dodao: - HNS se vodi jako loše i iz Uefe to znaju - rekao je, a Mamić mu je odgovorio: - Propali ste vi i vaš list i ti sudiš HNS-u bijedniče. Vucibatino jedna, klošaru. Kako te nije sram bijedniče - nastavio je Mamić u nepristojnom tonu, braneći HNS i Zorislava Srebrića. Na najave da će ga Nacional tužiti zbog klevete, Mamić se nije obazirao.

24sata.hr/hercegovina.info

Vrlo zanimljivu emisiju Otvoreno prenosimo u cjelosti