VELIKI INTERES Prije putovanja u Hrvatsku pogledajte mapu o stanju s koronom

VELIKI INTERES Prije putovanja u Hrvatsku pogledajte mapu o stanju s koronom

Veliki interes stranih turista izazvala je interaktivna karta Hrvatske 'croatiacovid-19.info', koja pokazuje epidemiološko stanje po gradovima i otocima ona se svakodnevno ažurira.

Zanimljivo je i da karta, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica (HTZ), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po gradovima, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Prikaz Hrvatske po gradovima već je prihvatio njemački Institut 'Robert Koch', što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih radnika i stanovništva gradova na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da ako se dogodi eventualan incident na jednoj destinaciji, on ne utiče na sigurnost u drugoj.

Kartu je, prema podacima HTZ-a, od njenog uvođenja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih sedam dana najviše iz Njemačke (36.8%), Nizozemske (14.6%), Hrvatske (13,7%), Austrije (8,06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK, prenosi B92.

Kako se saznaje, HTZ je ovu kartu predstavila prošle sezone, ali su je sada ažurirali sa gradovima i otocima. Tako turisti u svakom trenutku mogu vidjeti u kom hrvatskom gradu i na kom hrvatskom otoku ima zaraženih koronavirusom.