VEĆINA STRADALA NA QUADU Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici, jednom se bore za život

Bjelovar nesreća
Index

Čak petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život.

Djevojčica vozila dječake na quadu, svi su teško ozlijeđeni

Jučer oko 15:45 došlo je do nesvakidašnje prometne nesreće u mjestu Bulinac kod Bjelovara. Kako javlja lokalni portal Bjelovar Live, jučer oko 15:45 je s ceste sletio quad kojim je upravljala djevojčica te na njemu vozila dvojicu dječaka.

Djevojčica je, proizlazi iz policijskog priopćenja, zbog neprilagođene brzine izgubila kontrolu nad quadom te kotačima zahvatila desnu bankinu, nakon čega su sletjeli u putni jarak.

Udarili u betonski most, dijete se bori za život

Quad s troje tinejdžera nastavio se nekontrolirano kretati, a potom je udario u betonski putni most. Djeca na glavama nisu nosile zaštitne kacige te su teško ozlijeđena, a jedno od njih se bori za život.

Sve troje djece je prebačeno u Opću bolnicu dr. Anđelko Višić u Bjelovaru. 

"Svi su u šok sobi s teškim ozljedama glave"

Ravnateljica OB Bjelovar Sanela Grbaš Bratković potvrdila je da su svi troje teško ozlijeđeni. "Svi su u šok sobi, s teškim ozljedama glave, a jedno dijete bori se za život", rekla je za MojPortal.

Kako navodi policija, djevojčica koja je upravljala quadom nije imala dozvolu jer još nije navršila najnižu dob za upravljanja vozilom te kategorije. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, priopćila je policija.

Uz troje djece iz nesreće s quadom, u prometnim nesrećama u Bjelovaru ozlijeđeno je još dvoje djece.

Udario curicu (13) na zebri

Istog dana u 20:35 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je 13-godišnju djevojčicu koja je prelazila cestu.

Djevojčica je zadobila teške ozljede i prevezena je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen.

Dječak pao s električnog romobila, ima teške ozljede glave

Oko 21:35 dječak od 15 godina je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubio kontrolu i pao na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobio je teške ozljede glave i prevezen je u bolnicu.

Prema djetetu koje je u dobi mlađeg maloljetnika bit će proveden prekršajni postupak.