UŽAS U DJEČJEM VRTIĆU Dijete progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici

Dijete domestos
Ilustracija

U dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolici Velike Gorice, dijete staro godinu i sedam mjeseci u srijedu je progutalo sredstvo za čišćenje te završilo u bolnici s oštećenjem sluznice.

Portal Dnevnik.hr od Karmen Pavlić, osnivačice više dječjih vrtića, među kojima je i Didi, doznaje da je riječ o pogreški čistačice. Čistačica je sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dječjem vrtiću koju nije dobro obrisala i isprala.

“Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta”, ispričala je za Dnevnik.hr i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da dijete neće imati ozbiljne posljedice.

“Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti za vrijeme dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ova osoba je dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati”, rekla je Karmen Pavlić.

Dodala je da su svi šokirani i potreseni događajem u vrtiću. “To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna“, istaknula je.

Vrtić je kontaktirao odvjetnika jer se radi o ozbiljnoj povredi radne dužnosti. Moguće je da će čistačica dobiti otkaz, ali o tome će se još odlučivati. Karmen Pavlić zaključila je da ovo neće proći bez određenih mjera.