Umrlo je dijete trudnice oboljele od svinjske gripe

ZAGREB - Dvadesettrogodišnju trudnicu iz Ogulina koja se već mjesec dana zbog svinjske gripe liječi u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” danas ujutro porodili su ginekolozi iz Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj, ali je dijete, nažalost, umrlo.

Stanje žene i dalje teško

Njezino stanje i dalje je teško, kaže ravnatelj prof. dr. Ante Beus, unatoč svim primijenjenim metodama liječenja. Naime, K. S. je prije gotovo mjesec dana iz Ogulina prebačena na liječenje u zagrebačku bolnicu, a bila je u 24. tjednu trudnoće. Rad pluća joj je bio minimalan, odmah je priključena na ECMO aparat, a potom na respirator, pa ponovo na ECMO. No, liječenje nije bilo uspješno. Njezina pluća imaju tek 60 posto kisika od minimalno očekivanih 80 posto.

Problemi sa srcem

Inače, u Zaraznoj je u utorak umro 34-godišnji Zagrepčanin kod kojeg nije dijagnosticirana svinjska gripa, ali je klinička slika ukazivala upravo na tu bolest. Taj je pacijent imao problema sa srcem, što je možda dodatno pogoršalo opskrbu kisikom. U bolnici se ovih dana liječe još četiri teška bolesnika sa simptomima svinjske gripe koji su priključeni na respiratore.

jutarnji.hr