UMIROVLJENIK ZAVEDEN I PREVAREN Ženska osoba glumila liječnicu, dala mu tabletu i oduzela Škodu

tablete
Unsplash

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prijevaran način oduzela Škodu i ukrala bankovnu karticu, načinivši ukupnu štetu u iznosu od 11.000 eura.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da 42-godišnjakinju sumnjiči za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produljeno kazneno djelo računalne prijevare, prenosi Hina.

Glumila liječnicu, tražila ljubavnu vezu

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je liječnica koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Kako bi stekla odnos povjerenja, 42-godišnjakinja se nastavila dopisivati sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njime na raznim lokacijama na području Zaprešića, dodaje PUZ.

Sumnja se da je u kolovozu prošle godine, nakon stjecanja njegovog povjerenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi mobitel u vrijednosti od 1740 eura, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u namjeri da mu oduzme Škodu, sastala s njime u njegovoj kući na području Zaprešića.

Potpisao lažni ugovor, ostao bez Škode

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio, nakon čega je 42-godišnjakinja iskoristila njegovu ošamućenost te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog trgovačkog centra. Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju Škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023., iz futrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu 74-godišnjaku, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

PUZ dodaje da je 42-godišnjakinja jedno vrijeme obitavala izvan Hrvatske te da je uhićena po povratku, kao i da je predana pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.