Ukoliko ste preboljeli koronavirus, a želite u Hrvatsku, ne morate imati PCR test

Hrvatska EU granica
Ilustracija

Ukoliko ste planirali putovati u Hrvatsku, nije vam potreban nalaz PCR testa niti mjera samoizolacije ako ste preboljeli COVID-19 unazad tri mjeseca, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Ukoliko želite putovati u Hrvatsku, a udovoljavate uvjetima ulaska u RH, odnosno imate potvrdu da imate uplaćen turistički smještaj, i preboljeli ste COVID-19, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku niste dužni posjedovati negativni nalaz PCR testa na SARS-CoV-2, vamim može biti određena samoizolacija, rečeno je iz MUP-a Hrvatske.

"Takve osobe dužne su na graničnom prijelazu predočiti potvrdu liječnika ili odgovarajuću liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je od datuma završetka bolesti prošlo više od 14 dana, i da od toga dana nije prošlo više od 90 dana", prenosi N1.

Za dokaz da su preboljeli COVID-19 putnici trebaju imati pozitivan nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezultat u testu neutralizacije (NT) koji je napravljen unazad tri mjeseca, a stariji od 14 dana ili potvrdu da su preboljeli COVID-19 izdanu od liječnika.