UHIĆENJA U SPLITU Mito i skupi parfemi za dozvole, probijanja kvadrature i drugo

uhićenja, uskok, Split
Dalmacija danas

Jutros je u Splitu krenula velika akcija PNUSKOK-a koju provode djelatnici PN Uskok iz Splita uz podršku interventne policije. Od Županijskog suda u Splitu ishodili su naloge za uhićenje i pretrage ukupno 12 osoba među kojima su, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, su Zvonko Kotarac i njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, vlasnik Mister Mota, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić. 

Kako se doznaje, riječ je o nastavku akcije Banovina koja je već imala dvije faze kad je riječ o primanju i davanju mita i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave. 

Ovo je treća faza akcije u kojoj se istražuju građevinske malverzacije. Riječ je o nezakonitostima oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata, javlja Index.

U Banovini su također uhićene dvije odgovorne osobe iz Gradskog ureda za graditeljstvo. Kako se doznaje, uhićene su Lada Pocrnić Mladinić, voditeljica odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, te njena pomoćnica. Uhićen je, i Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Uhićene su i dvoje projektantice hotela Gospa od Žnjan te jedan investitor na Mejama, ali i požarna inspektorica civilne zaštite. 

Jukića navodno terete da je dao parfem od 700 kuna kako bi mogao izgraditi 400-njak kvadrata više u svojoj zgradi na Mejama, dok se Kotarca spominje uz moguće nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu, javlja Slobodna Dalmacija.