UHIĆENE BBB RASPOREĐUJU PO GRČKOJ 105 uhićenih bit će u manjim grupama raspoređeno u 16 zatvora

BBB Atena
Ilustracija/Profimedia

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji. Određivanjem istražnog zatvora za posljednja 33 okrivljenika koji su jučer priznali krivnju zaključen je istražni postupak, a uhićenici će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju, objavio je grčki portal sdna.gr.

Sadržaj se učitava...


Grčki portal ERT javlja da je počelo odvođenje uhićenih Boysa u 16 zatvora. Pišu da će biti podijeljeni u male skupine od po 3 osobe. "Skupina od osam optuženih bit će prebačena u zatvor Avlona, a skupina od šest drugih bit će pritvorena u Korydallosu", javlja grčki portal.

Grčki novinar crne kronike, koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime, rekao je za Jutarnji da su u Grčkoj tri zatvora najveća, najstrože čuvana i s najokorjelijim kriminalcima: atenski Korydallos te Domokos i Malandrinos, oba u središnjoj Grčkoj.

Navijače će, prema njegovu mišljenju, vjerojatno rasporediti po različitim zatvorima diljem Grčke. Na pitanje koliko su Dinamovi navijači u opasnosti od pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina u zatvoru, poput fanova AEK ili Olympiakosa, inače bratskog kluba Crvene zvezde, novinar odgovara da će to možda biti najmanji problem za navijače.Grčki medij Newsit piše da prvi DNK uzorci koji su prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Policija je poslala priopćenje o utakmici između Dinama i AEK-a koja se sutra igra u Zagrebu. 

U utorak, 15. kolovoza 2023. godine s početkom u 20 sati u Zagrebu, na Gradskom stadionu Maksimir odigrava se međunarodna nogometna utakmica kvalifikacija UEFA-e Lige prvaka između GNK Dinamo i AEK FC. Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika i sukladno tome policija će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.

U  svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira tijekom putovanja na utakmicu i povratka, kao i neometanog odigravanja nogometne utakmice, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.