UHIĆEN LUKA BURAZER Stotine Hrvata optužuju ga za prevaru tešku desetke milijuna eura

Uhićen Luka Burazer
Blockchain, Facebook

Pola godine nakon što je riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutaiama BitLucky iz Kostrene doživjela kolaps, a nakon čega su uslijedile optužbe ulagača da su prevareni za detesine milijuna eura, policija je tijekom današnjega dana u Rijeci uhitila po nalogu riječkog Općinskoga državnoga odvjetništva vlasnike propale tvrtke - Luku Burazera i Eugena Travalju, te ih odvela na kriminalističko istraživanje zbog optužbi za prevaru, javlja Jutarnji list.

Premda su se nakon kolapsa u svibnju ove godine pojavile glasine da su Burazera i Travalja pobjegli, a prema nekim navodima čak i napustili državu na kraju su navodno uhićeni u njihovim domovima u Rijeci.

Nakon nekoliko godina uspješnog poslovanja riječka tvrtka BitLucky za trgovanje kriptovalutama u vlasništvu Luke Burazera i Eugena Travalje, u svibnju ove godine nenadano je doživjela kolaps.

Stotine investitora, koji su u kriptovalute navodno ukupno uložili više desetaka milijuna eura, ostale su bez svojih ulaganja, ali i informacije što se s njihovim novcem, ali i čitavom tvrtkom, stvarno dogodilo.

Naime, Burazer je 20. svibnja ove godine svim klijentima tvrtke poslao samo e-mail: "Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju. U sljedećim danima ćemo imati više informacija", nakon čega je doslovce nestao. Kako je Jutarnjem listu izjavilo nekoliko klijenata tvrtke, Burazer je nakon objave isključio telefon, nije odgovarao na njihove e-mailove te je obrisao i sve profile na društvenim mrežama. Pojavile su se i glasine kako je čitava priča zapravo bila tzv. Ponzijeva shema, odnosno prijevara, te da Burazer uopće nije ulagao novac u trgovanje kriptovalutama već ulaganjem jednog klijenta isplaćivao dobit ranijim klijentima.

Jutarnji list je s Burazerom stupio i u kontakt, a tada radi vlastite sigurnosti nije htio reći gdje se nalazi - što činjenicu da ga je policija pronašla u domu u Rijeci diže na novu razinu bizarnosti.