Ugrizao ga poskok, ostao živ zahvaljujući kilaži

...iz Žrnovnice, kojeg je u srijedu ujutro ugrizao poskok. Završio je u bolnici, natekli su mu prsti i dlan, pa čak i lice. Jedva može otvoriti oči, piše slobodna dalmacija.

Mijo se brinuo o svojim kunićima i čupao je travu oko bokseva, kad ga je poskok ugrizao za ruku. "Nisan je tija ubiti kad me ugrizla, možda san se uplašija da me ne ugrize još koji put za nogu jer san bija u kratkin hlačama. Otiša san ženi, reka joj šta je bilo, a ona je zvala Hitnu pomoć. Moran ih pohvaliti da su brzo došli, a dok san ih čeka, već san počeja naticati. Počelo mi se mutiti prid očima, nisan zna di se nalazin kad su me doveli u bolnicu. Cili san dan povraća i ima proljev, a odma su me stavili na infuziju i dali mi serum protiv otrova". U slučaju ugriza obavezno zovite liječnika

Mijo se u bolnici polako oporavlja: natekli su mu prsti i dlan, pa čak i lice, te jedva može otvoriti oči. U bolnicu je doveden stanju šoka i niskog tlaka.

"Pacijent je imao sreću što ga zmija nije ugrizla direktno u arteriju jer bi tada djelovalnje otrova sigurno bilo opasnije", objasnio je dr. Nikola Bradarić sa zaraznog odjela.

Poskok je najopasnija zmija otrovnica koja obitava na našim prostorima. Bradarić je upozorio ljude da, ako ih ugrize zmija, što hitnije zovu liječnika.