Udruga Zavjet: Zorane, Zorane, povijest te neće upamtiti!

Udruga zavjet
Zahvalnost prije svega što prosvjednici HV-a svakim svojim postupkom i zahtjevom pokazuju jedinstvo i suosjećanje sa braniteljima HVO-a.
Hvala vam! Uz vas i s vama smo cijelo vrijeme, naravno tu smo i drugog svibnja! Još kada bi nas svekoliki hrvatski puk doživio kao prosvjednike za istinitu - pravednu prošlost i bolju budućnost. Rekli bismo svaki trud je vrijedan, svaka žrtva opravdana.

Svi oni koji misle da je to prosvjed za smjenu ministra Matića ili protiv Vlade Zorana Milanovića, griješe! Ma ne, moramo vas razočarati, ovo je prosvjed za promjenu i promjene, smjenama se ne zadovoljavamo. Smjenjuju se oni koji griješe a takva je bila Vlada Zorana Milanovića prve godine mandata. A ovo sada?! Ovo je banaliziranje i skrnavljenje svih nacionalnih i državnih vrednota, a kada je tako onda su jedino moguće promjene!
Pitamo se koji je to ministar vrijedan žrtve da 100%-ni invalidi Domovinskog rata prosvjeduju 190 dana? Reći ćemo Niti jedan i niti u jednoj Vladi!

A Matić, naš kolega branitelj, ma nije on kriv. Kako oboljeli od PTSP-a može biti kriv, on je svoju žrtvu platio teškim oboljenjem i ovo danas što mu se događa, oprostite mu, nije svjestan!
Međutim, nije tu zaveden samo Matić, ima tu još časnih branitelja kojima oni zamutiše mozak kako je bilo lijepo nekada u Zagrebu i Beogradu, ali pri tome ne spominjaše kako je tada bilo na Golom otoku, Lepoglavi, Zenici,...! Možda i ne znaju, sjećati se ne mogu, a očevi im o svojim nedjelima ne pričahu jer sve što činjahu sakriše zvijezdom antifašizma, a sve što zvijezda ne pokri, e to su oni drugi ..., valjda fašisti?

Kojeg li crno-bijelog svijeta! Po njima su Hrvati fašisti još od stoljeća sedmog, i sve što nema veze sa onom „Druže Tito mi ti se kunemo ..." za njih je fašizam!
Povjesničari ustvrdiše da je stari hrvatski pozdrav „Za dom spremni! od 16-og stoljeća, ali eto ne valja jer ga ne rabljahu i oni koji nisu s njima. Tako naš premijer i svoj govor u Jasenovcu začini pozdravom „Za dom spremni". Zorane, valja ga čuti ma koliko ga pogrdno spominjao.

Mi smo katolička braniteljska udruga i Boga štujemo, Bogu se molimo. Spoznaja da je Bog jedan čini nas sretnima pa ne razmišljamo, ili ne daj Bože zamjeramo, načinu kako Ga tko moli ili kako Mu se koja vjera obraća. Vidjeli smo u filmovima (ljudskoj mašti) Bogu se pomole i oni koji idu pljačke, silovanja i razbojništva činiti!
Alahu akbar, kažu, uzvikivao je i nesretnik u Zvorniku dok je pucao na policajce! Taj pozdrav Bogu slušali smo i na bojišnicama tijekom mnogih napada tzv. A BiH, taj pozdrav Bogu i poziv na molitvu svakodnevno slušamo s mnogih minareta diljem naše lijepe Bosne i Hercegovine.
Rekosmo, u Boga vjerujemo i svako obraćanje Njemu poštujemo, zato neka nam oproste susjedi Bošnjaci što ovaj pozdrav uzesmo za primjer ali moramo našem Zoranu objasniti da oni koji izmisliše pozdrav „Za dom spremni" ne znaše da će ga rabiti Ante Pavelić, a ni ti Zorane Milanoviću. A mi? Mi nemamo ništa zajedničko niti s Antom, a niti sa Zoranom, mi Hrvatsku stvarasmo i stvorismo s Franjom u svjetlu domoljublja i antifašizma (svaki agresor je fašista), a za dom smo uvijek spremni!

Milanoviću, okani se prošlosti, povijest nije samo ono što se tebi sviđa ili što bi ti želio da traje. Prošlo stoljeće pamtit ćemo po tri rata, u svakom su Hrvati stradavali i davali značajan povijesni doprinos. Svakako, nama je najvažniji i najsvetiji ovaj zadnji, Domovinski!
Zašto ne reći, Zorane ti si bio kukavica i nisi smio u njemu sudjelovati, povijest te neće upamtiti, tebi se neće pjevati „Druže Zorane mi ti se kunemo ...", jer tvoj idol, zaboravio si, bio je i u zatvoru i u ratu, i uz sve to vrhunski iluzionist. To što ti nudiš, ma koliko ti želio, samo u tragovima podsjeća na Tita, a i on da ustane zaplašiti nas ne može. Tvoj jedini izlaz u spašavanju dostojanstva je raspisivanje prijevremenih izbora, jer priznati neznanje je hrabrost ..., eto ti šanse!

Zorane, Zorane, povijest te neće upamtiti!

Drugi svibnja, za Hrvatsku koju smo stvarali!!!

UDRUGA „ZAVJET“ u Bosni i Hercegovini