Udruga Zavjet: Vukovar nije alat kojim ćete se igrati gradeći svoju političku karijeru

Način na koji je izvršen ovaj sramotan čin upučuje na nepoštivanje volje hrvatskog naroda koji je krvlju i velikim žrtvama dobio svoju državu i predstavlja odraz političke i svake druge nedosljednosti i samovolje aktualne Vlade na čelu sa bahatim premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom-poslušnikom Arsenom Baukom uz punu operativnu podršku moralne "nule" Željka Sabe, gradonačelnika Vukovara.

Vjerovali smo kako će među vladajućima prevladati razum i kako će prepoznati neprimjerenost vremenu i situaciji u svezi postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru. Mišljenja smo, kako Vukovar nije i nikada ne smije biti mjesto za "treniranje strpljenja" hrvatskog naroda, a posebno hrvatskih branitelja, i u njemu nema mjesta bilo kakvim drugim pismima osim latiničnom pismu na hrvatskom jeziku.

U SAD-u nema tabli na engleskom i španjolskom, iako je Amerika puna hispanoamerikanaca. u Njemačkoj nema tabli na njemačkom i turskom, iako je puna turaka. U Francuskoj nema tabli na francuskom i arapskom, iako veliki broj francuza ima arapske korijene. Svaka država svugdje u svijetu ima službeni jezik kojim govori svaki njen građanin. U Hrvatskoj je to hrvatski jezik i niti jedan drugi!

Podsjećamo i na svojevremenu izjavu Milanovićevog poslušnika Bauka koji je izjavio kako će dvojezične table biti postavljene uz proslavu nazvavši taj dan "danom demokracije". Međutim, iste su postavljene kukavički, iz zasjede, po mraku, u ranim jutarnjim satima, kao da se radi o diverziji i podmetanja neprijatelju. Nažalost, ova vlast se tako i postavlja prema hrvatskom narodu - neprijateljski. Jer kako drugačije nazvati postavljanje tabli protiv volje građana i to na način svojstven podzemlju.
Protivljenje čiriličnim tablama ne mogu shvatiti oni koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu, oni koji nisu osjetili strahote koje je proživio hrvatski čovjek i hrvatski branitelj ili oni koji su u vrijeme ratnih zbivanja u Vukovaru tek kretali u školske klupe kao i današnji prvašići.

Hrvatsku su oslobodili njeni branitelji koji su znali ugasiti SAO Krajinu i osloboditi grad na koji je palo preko 6,5 milijuna granata i ubijeno 4.000 ljudi (od čega 68 djece). Mi, branitelji Domivinskog rata, smo bili i ostati ćemo branitelji integriteta Republike Hrvatske, zaštitnici digniteta Domovinskog rata i nećemo dopustiti da je sva krv prolivena uzalud.

Nažalost, ovakvim potezima Vlada pokušava skrenuti pozornost sa DBP-a koji je već sedmo tromjesečje u stalnom padu, da broj nezaposlenih raste, a investicije u gospodarstvo su gotovo zanemarive. Ta ista nesposobna Vlada unatoč činjenici da popisi stanovništva provjerom na terenu i dan - danas ne odgovaraju stvarnom stanju i da grad Vukovar, najveći stradalnik Domovinskog rata još uvijek nema poseban status koji neupitno zaslužuje, postavlja dvojezične table dok još nisu zacijelile rane Vukovarskih branitelja.

Ovim putem poručujemo aktualnoj vlasti i svim njenim poslušnicima da Vukovar nije alat kojim će se igrati gradeći svoju političku karijeru. Njihova noga nije dostojna kročiti gradom herojem.

I na kraju priopćenja, ponavljamo svoju punu potporu Stožeru za Vukovar kao vjerodostojnom aktivistu u obrani digniteta Domovinskog rata te posebno branitelja hrvatskog grada heroja - Vukovara.
Vodstvo i članovi Stožera za Vukovar pokazali su svoje srce, junaštvo i ljubav za Domovinu tijekom ratnih zbivanja. Pokazali su se kao neustrašivi ratnici tijekom Domovinskog rata, a sada ne dopuštaju da se lokalni moćnici zajedno sa onima na državnoj razini poigravaju sa onim što je krvlju i žrtvama stečeno tijekom Domovinskog rata.