UBOJSTVO VEDRANA PULJIĆA Ponovno će se suditi Oliveru Knezoviću

Oliver Knezović
Dalmatinski portal

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske u Zagrebu donio je rješenje kojim se ukida dio presude Županijskog suda u Splitu kojom je Oliver Knezović bio oslobođen za pokušaj ubojstva prilikom nereda i pucnjave 2009. godine, kada je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Uzeo pištolj od policajca

Kako Avaz saznaje, predmet se vraća prvostupanjskom sudu, gdje će biti ponovljeno suđenje Oliveru Knezoviću za pokušaj ubojstva. ''Avaz'' je u posjedu presude Visokog kaznenog suda koji je također djelomično uvažio žalbu Knezovića, te mu za opće opasnu radnju smanjio kaznu sa četiri na dvije godine zatvora. Preinačenom kaznom izrečena je i uvjetna osuda za dio neuvjetovane kazne. Uvjetna osuda traje jednu godinu s rokom kušnje od tri godine. Neredi u Širokom Brijegu su se dogodili 4. listopada 2009. Nakon tučnjave u pucnjavi ubijen je 24-godišnji Vedran Puljić, a ozlijeđeno više osoba. Knezović je tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u policijsku stanicu u Širokom Brijegu, da bi kasnije pobjegao i otišao u policijsku stanicu u Zagrebu u pratnji odvjetnika.

Izmijenjena optužnica

U početku mu se sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstva, ali u rujnu 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva djela: pokušaj ubojstva, bez navođenja koga, i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. U obrazloženju prvostupanjske presude sudac Zoran Ivanišević je kazao da je više policajaca tijekom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak, kako se branio.