U ROKU OSAM DANA Zdravko Mamić dobio uplatnicu iz Osijeka tešku 25,5 milijuna kuna

Zdravko Mamić
hercegovina.info

Davor Mitrović, sudac Županijskog suda u Osijeku koji je zadužen za provedbu izvršenja zatvorske kazne Zdravku Mamiću po pravomoćnoj presudi ovog suda koju je potvrdio i Vrhovni sud RH, izdao je na Mamićevo ime i platni nalog za plaćanje oduzete imovinske koristi.

Riječ je o iznosu od 25.539.718,70 kuna te još 10.000 kuna paušalnog iznosa, kojeg stariji Mamić mora platiti u roku od osam dana. Ukoliko to ne učini naplata će se, kako stoji u odluci, izvršiti prinudnim putem, a u slučaju nenaplativosti novčane kazne, ova kazna bit će zamijenjena kaznom zatvora.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je na osječkom sudu osuđen na 6,5 godina zatvora za sudjelovanje u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama te stjecanje nepripadne imovinske koristi. Iznos kojeg Mamić mora uplatiti zapravo je razlika od ukupne, sudskim putem utvrđene, nepripadne koristi od 52.037.435,73 kune.

Osim njega, osuđeni su mu i brat Zoran na 4 godine i 8 mjeseci zatvora, Damir Vrbanović na tri godine te poreznik Milan Pernar na 3 godine i 2 mjeseca zatvora. Što se tiče imovinske koristi, Zoran Mamić mora vratiti 25.894.262,73 kune, a Pernar 2 milijuna kuna, prenosi Jutarnji.