U HRVATSKOJ VESELO Milanović napisao status o "drukeru" Puhovskom, ovaj mu odgovorio da je pčelica

U HRVATSKOJ VESELO Milanović napisao status o "drukeru" Puhovskom, ovaj mu odgovorio da je pčelica
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Nakon facebook objave predsjednika RH Zorana Milanovića o Žarku Puhovskom oglasio se i on.  

"Mislim da nema atmosfere za odgovor. To je očito pisano u takvom stanju panike da nikakva razumna rasprava nije moguća. Ja ne mogu odgovarati za paniku. Ako nije panika, onda još gore, neka vrst paranoidnog poremećaja. Raspravljati s njim o polučinjenicama i poluizmišljotinama ne mogu, nema smisla", kazao je Puhovski za N1.

Ja ne mogu biti političar, jer se nikad u životu ni za što nisam kandidirao, o tome da u Krivičnom zakonu SFRJ nije postojao svjedok optužbe... To naprosto nema smisla. Čovjek je na veselje feministica postao vrsta pčelice Maje, ide s cvijeta na cvijet. On svoje priča, ne mogu to komentirati nikako drugačije nego da on smatra da mene treba eliminirati. Hoće li mu uspjeti, vidjet ćemo, rekao je Puhovski.

Istaknuo je da je Milanovića naživciralo što ga je usporedio s Vladimirom Bakarićem.

"Usporedio sam ga jučer s Vladimirom Bakarićem, jer sam rekao da je samo jedan čovjek u Hrvatskoj mogao biti najpametniji i najmoćniji, i da to sad nije moguće. Sve su to nevažni povodi. Važno je da se pokaže u javnosti koji je razlog ove panike kojoj se predsjednik nalazi u kojoj svaki dan nekoga ovaj ili onaj način napada. On to smatra svojim pravom koje je određeno time što on kao predsjednik države ima raznorazne kanale komuniciranja", rekao je Puhovski. 

Ranije je predsjednik na facebooku napisao sljedeće: 

"Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima).

Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda. 
Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još. 
Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas", zaljučio je Milanović u facebook statusu.