U Hrvatskoj od sutra zatvaraju kafiće, restorane i druge objekte

U Hrvatskoj od sutra zatvaraju kafiće, restorane i druge objekte
FaH

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je u utorak da će se mjerama koje će donositi Nacionalni stožer civilne zaštite smanjiti mogućnosti društvenih kontakata koje su temelj širenja zaraze koronavirusom.

Plenković je u uvodnom dijelu sjednice Vlade najavio kako će Nacionalni stožer civilne zaštite idućih dana donositi mjere o privremenom ograničenju rada rada trgovina - vjerojatno trgovačkih centara, privremene obustave rada ugostiteljskih objekata, privremene obustave rada kino dvorana, kazališta, knjižnica i čitaonica te privremene obustave rada niza uslužnih djelatnosti.

Naveo je i da će se privremeno obustaviti i rad teretana, sportskih te fitnes i rekreacijskih centara, obustave održavanja izložbi, revija i sajmova te privremene obustave rada plesnih škola, dječjih i drugih radinica te noćnih i disco klubova.

"Ove mjere koje donosimo su privremenog karaktera kako bismo suzbili ubrzano širenje epidemije, a temeljem iskustva drugih zemalja", poručio je Plenović.

Smatra kako se Hrvatska u ovom trenutku dobro pripremila te pravovremeno poduzimala potrebne mjere.

"Sada je trenutak da zauzmemo i nešto oštrije mjere nego je to opća percepcija trenutno u društvu. Ako djelujemo sada, brzo, učinkovito i odvažno - možemo spriječiti veće posljedice za zdravstvenu sigurnost građana", istaknuo je.

Naveo je i da je u Hrvatskoj dinamika broja zaraženih još uvijek umjerena i pod kontrolom.

Prema zadnjim podacima u Hrvatskoj je zaraženo 65 ljudi što znači da je taj rast sporiji od drugih država", kazao je Plenković.