U DUBROVNIKU OD KAPELICE NAPRAVILI APARTMAN Traže 120.000 eura za 25 kvadrata

kapelica apartman
rtl danas

U Dubrovniku je osvanuo oglas u kojem se ponovno prodaje kapelica Majke Žalosne, koja je u međuvremenu pretvorena u turistički apartman, piše RTL Danas. Cijena koju prodavatelji traže za ovu nekretninu od 25 četvornih metara iznosi 120.000 eura.

Još 2020. agencija za nekretnine koja ju je stavila na tržište nudila je opciju i zamjene za automobil. Obitelj kojoj je kapelica iz 1882. godine pripadala navodno se odlučila na prodaju jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela pomoći oko obnove.

“Kod nas se sve može. Znate što se s Hrvatskom može, mogu i svetog Vlaha prodati, ništa me ne bi čudilo!”, govori za RTL Danas Dubrovčanin Đuro Perić. S njim se slaže i sugrađanin Antonio Bender koji misli da se svetište ne bi smjelo prodavati. “Ne ide mi u glavu da kapelicu prodaju kao apartman. To nije normalno”, podržao ih je Niko Krvarović iz Dubrovnika.

Nije prvi put da se kapelica prenamijenila

Zanimljivo je i da ovo nije prvi put da se kapelice u Dubrovniku prenamjenjuju. Jedna je tako već desetljećima kemijska čistionica. Cijene nekretnina na jugu već godinama divljaju, a sada su očito popularni i neobični objekti. Osim kapelice u Lapadu, prodaje se i otok u malostonskom zaljevu, i to za 3 milijuna i 250 tisuća eura.“Ima nekoliko otoka, neki su i kupljeni, no najveći problem je što se na njima ne može graditi. Sve će pronaći svog kupca, samo je pitanje cijene”, kaže za RTL dubrovački agent za nekretnine Frano Bezić. On ipak misli da je cijena kapelice preskupa. “Kvadrat može najviše biti 4 000 eura”, dodao je.