U Đurđevcu netragom nestale tri djevojke: Trebale su igrati rukomet na SP-u za juniorke...

Hotel Picok Đurđevac

... smještene u Đurđevcu, pobjegle su rano jutros iz hotela.

Iz izvora bliskih organizaciji Prvenstva doznaje se kako se sumnja da su rukometašice, u dobi od 18, 19 i 20 godina, pobjegle jer se nisu željele vratiti u svoju zemlju pogođenu građanskim ratom, pljačkama, ubojstvima i silovanjima.

U jutarnjim satima odgovorna osoba organizacijskog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice izvijestila je koprivničko-križevačku Policijsku upravu da su tri rukometašice Demokratske Republike Kongo nestale iz hotela „Picok" u Đurđevcu, gdje su rukometašice smještene. Napustile su hotel danas u ranim jutarnjim satima na za sada neutvrđen način, doznaje se u policiji, koja još traga za njima.

Iako policija to nije potvrdila, postoji sumnja da su već ranije osigurale prijevoz iz Đurđevca. Izmakle pratnji, koja se brine da sve budu na broju, i pretpostavlja se kako bi, ako su još u Hrvatskoj, od mjerodavnih mogle zatražiti azil.

Inače, danas je Kongo u Koprivnici igrao utakmicu protiv francuskih juniorki, a zbog nestanka svojih reprezentativki nisu radili preveliku strku. Bijeg njihovih sportaša sa sportskih natjecanja u stranim državama, posebno u Europi, i nije nekakva novost i na to su, kazali su neslužbeno, već naučeni.

O bijegu afričkih sportaša dosta se pisalo i za vrijeme Olimpijade u Londonu, gdje je nestalo njih 20-ak, a najviše iz Kameruna, Konga, Gvineje i Obale Bjelokosti. Svi oni su nestali u nadi da će dobiti azil.

Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice održava se u Hrvatskoj od 28. lipnja do 13. srpnja.

HINA