STOP TURBOFOLK Vlasti hrvatskog gradića zabranile ugostiteljima puštanje "cajki"

Đurđevac

Ovaj vikend se u Đurđevcu održava tradicionalna Picokijada, a gradske vlasti su opet donijele odluku o posebnom režimu rada za ugostitelje.

I opet su u samome središtu grada ugostiteljima zabranili da puštaju cajke. Propisano je da mogu izvoditi samo tradicijsku i zabavnu glazbu, ma što to značilo, prenosi Danica.hr.

“Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produljenje radnoga vremena za Picokijadu, da je Grad donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena ugostiteljskim objektima iz skupine restorani i barovi.

Od 21. lipnja do 25. lipnja ugostitelji mogu raditi od 0,00 do 24,00 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vrijeme održavanja kulturnih priredbi može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna glazba”, priopćili su iz Đurđevca.

Nije, doduše, navedeno tko će kontrolirati poštuju li ugostitelji tu odluku te kako će se kažnjavati oni koji se toga ne budu pridržavali.