Tuđman za Bandića

Tuđman u priopćenju ocjenjuje da Bandić, osim socijalne osjetljivosti, izražava bliskost kršćanskim vrijednostima, no smatra da je teško procijeniti kako će se Bandićeve riječi pretvarati u djela.

Nasuprot tomu, predsjednički kandidat Ivo Josipović, uz ostalo, u svojim nastupima Mesića i njegovo desetgodišnje predsjednikovanje ocjenjuje peticom, najvažnijim Mesićevim potezom smatra smjenu i progon hrvatskih generala te zagovara tezu da je Mesić "demokratizirao Hrvatsku" i da demokracija počinje 3. siječnja 2000.

"Kako Hrvatska nakon deset godina nema strateške partnere u svijetu, a ni u Europi, kako se podanički odnosi prema tužiteljstvu u Haagu (a to je osudio i Haaški sud), jasno je da su takva stajališta nastavak služinskog odnosa prema EU, a napose prema haaškom tužiteljstvu", smatra, uz ostalo, Miroslav Tuđman.

Milana Bandića danas je poduprla i Zelena stranka te Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991. za Zagreb i Zagrebačku županiju, Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba, Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rada grada Zagreba, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a grada Zagreba, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, Brodsko-posavska udruga "Prvi hrvatski redarstvenik", šibenska i osječka HVIDR-a te više osječko-baranjskih braniteljskih udruga.

business.hr