TRESLA SE DALMACIJA Potres jačine 4,7 stupnja prema Richteru pogodio Šibenik

TRESLA SE DALMACIJA Potres jačine 4,7 stupnja prema Richteru pogodio Šibenik
EMSC

Jak potres magnitude 4,7 prema Richteru pogodio je u utorak ujutro, u 5 sati i 59 minuta područje Šibenika, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske

Epicentar potresa bio je 13 kilometara jugoistočno od Šibenika.

Magnituda potresa iznosila je 4,7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice.

Europski mediteranski seizmološki centar ranije je javio da je magnituda potresa bila 4,9 prema Richteru. Korisnici EMSC-a izvijestili su da se potres osjetio na širem području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Šibenik.in javlja kako nisu prijavljene veće štete. Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. 

"Imali smo jako puno poziva. Ljudi zovu prestrašeni, pitaju nas što je bilo, neki su mislili da je eksplozija zbog jake tutnjave, neki su zbunjeni. Uglavnom, za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta, imamo informaciju da je u Vrpolju u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udarila u automobil, ali nitko nije ozlijeđen", rekli su iz Centra 112.

"Može se očekivati još slabijih potresa ovih dana. To je novi epicentar u odnosu na ostale, dosad aktivne", izjavila je za N1 Marija Mustać, dežurna seizmologinja.