TREBALO POČETI U PONEDJELJAK Odgođeno je suđenje Zdravku Mamiću

Zdravko Mamić
Hercegovina.info

Odgođeno je suđenje Zdravku Mamiću koje je trebalo početi u ponedjeljak 16. siječnja. Novi Mamićev odvjetnik, Filip Glavaš, tražio je odgodu kako bi se upoznao sa spisom, javlja Danas.hr. Suđenje je odgođeno za 6. veljače.

Zbog izvlačenja novca iz Dinama, osam puta je zakazivano ročište za suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću. Prva i jedina rasprava održana je 3. ožujka 2021. godine. Prije par dana, Danas.hr je saznao da je sin Branimira Glavaša novi Mamićev odvjetnik.

Ta odluka donesena je prije 16. siječnja, kada se suđenje za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo vraća na početak. Nijedan od braće Mamić neće biti prisutan na hrvatskom sudu jer su trenutno u bijegu u BiH, državi koja ih je odbila izručiti Hrvatskoj.

Glavašev sin tražio odgodu suđenja
Prije dva dana Glavaš je za Danas.hr rekao da je odlučio biti Mamićev odvjetnik nakon što ga je on to osobno zamolio i tražio. 

"Njega u ovom trenutku u tom postupku brani branitelj koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti i koji bi, s obzirom na to da je Zdravko Mamić izabrao mene kao svog branitelja, trebao biti razriješen te dužnosti, a ja bih kao izabrani branitelj s pripremom obrane trebao i voditi obranu u tom postupku", rekao je Glavaš.


Upitan hoće li biti spreman do 16. siječnja, kada je trebalo početi suđenje, Glavaš je kazao da je zatražio odgodu.

"Mogu vam potvrditi da sam danas, 10. siječnja predao punomoć u sudski spis i da sam zatražio odgodu rasprave zbog toga što mi je potrebno neko vrijeme, najprije da pročitam i proučim spis, a onda da pripremim obranu.

Rok od šest dana zasigurno nije dovoljan za spis od nekoliko desetaka tisuća stranica i nadam se da će mi sud udovoljiti i da će odgoditi dosad zakazane rasprave i da će nakon nekog primjerenog roka ponovno zakazati rasprave nakon što se detaljno upoznam sa samim spisom", rekao je Glavaš za Danas.hr.