TRANSKRIPTI S WHATSAPPA Procurila prepiska Matejevih prijatelja, ima čudnih detalja

Matej Periš
Tomislav Dubravec/Cropix

Hrvatska policija je uradila dobar dio posla koji nije napravila srpska policija, a odnosi se na ispitivanje okolnosti koje su prethodile nestanku 27-godišnjeg Mateja Periša u Beogradu, piše Slobodna Dalmacija.

Osim što je ispitala sve Matejeve prijatelje, policija je u posjedu i svih poruka koje su oni između sebe razmjenjivali. Koliko će te poruke osvijetliti nestanak samog Mateja, teško je za pretpostaviti, ali će barem donijeti neku sliku događaja koji su prethodili njegovom nestanku.

Slobodna Dalmacija je u posjedu dijela WhatsApp prepiske između Matejevog prijatelja koji je bio s njim u Beogradu te kritične večeri i jedne djevojke koja je ostala u Splitu i nije išla sa društvom u Beograd. Prepiske se odnose na dan nakon samog nestanka Mateja Periša te na pet, šest dana nakon toga.

Tako prijatelj u prvoj poruci piše spomenutoj djevojci: "Ja ne znam šta je njemu bilo. Droge ili šta... Mi nismo uzimali..."

Djevojka mu odgovara: "Pa ne virujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu stavit u piće."

Prijatelj joj nakon toga piše: "Stvarno ne kužim."

Prijatelj potom nakon nekoliko dana odgovara na poruke djevojke, ali se one ne odnose na ovu temu, da bi par dana nakon toga između njih opet bila obnovljena ova priča.

Prijatelj joj tako piše: "Može bit i to šta ti govoriš. Al opet doša bi do... (navodi ime), reka idem riješiti, ne bi mu reka idem napravit đir po klubu. Ne znam stvarno šta reći."

Djevojka mu nakon toga odgovara: "Da ali usput upa u priču u tom điru sa čovikom, možda nije planirao to. Ili ona koristi i ta čuda, da mu je ona nekog riješila."

Prijatelj joj odgovara: "Može biti stvarno, koliko znam ona ne koristi."

Djevojka dalje pita: "A jel mu bilo krivo što ste vi s njima uzeli, a on nije?"

Prijatelj joj dogovara: "Nije on ni zna. I to je bilo nakon što je on nesta."

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, a to je zašto Matejev prijatelj mijenja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako djevojka zna situaciju "s njima".

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i poslije Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejeve trase kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena.