TRAGEDIJA NA HRVATSKOJ AUTOCESTI Posvađali se, a onda 39-godišnjak autom prezgazio dvojicu muškaraca

Autocesta

Zagrebačka policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 39-godišnjeg Slovenca osumnjičenog za pokušaj ubojstva 42-godišnjaka i 35-godišnjaka prilikom sukoba u prometu na autocesti A4 kod naplatnih postaja Sveta Helena te je predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je večeras.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u petak, 24. studenoga, oko 18:25 na A4, kod naplatnih postaja Sveta Helena, nakon prvotnog verbalnog sukoba u prometu 39-godišnji državljanin Slovenije svojim osobnim automobilom naletio na dvojicu državljana Slovenije, 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Posvađali se zbog vožnje

Utvrđeno je kako je sukob na naplatnim postajama uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na autocesti. Nezadovoljstvo je kulminiralo početnim verbalnim sukobom na naplatnim postajama, a nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca od 42 i 35 godina naletio osobnim automobilom na njih i ozlijedio ih.

Liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je utvrđeno da je 35-godišnjak teže ozlijeđen, dok je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dodaje se u priopćenju.

U autu osumnjičenog dvoje putnika, jedan maloljetan

Također, u osobnom automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka bili su kao putnici 23-godišnjakinja i maloljetna osoba, kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Tridesetdevetogodišnji državljanin Slovenije osumnjičen je za kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, te kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom na štetu 23-godišnjakinje i maloljetne osobe.

Osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PUZ-a.