Tomac: Bandić je veliki vjernik i domoljub kojeg su radi Thompsona htjeli smijeniti

...nudi program obrane nacionalnih interesa i katoličkog identiteta hrvatskog naroda i ostvarivanje Tuđmanove pomirbe i sloge Hrvata Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, nudi konkretne mjere obrane, časti i dostojanstva Domovinskog rata i što je najvažnije nudi program borbe za dostojanstvo svakog građanina", napisao je bivši SDP-ovac Zdravko Tomac u svojoj kolumni na katolici.org znakovita naslova "Princ 'svjetla' i princ 'tame'".

Tomac, koji se neuspješno kandidirao za predsjednika Hrvatska 1997. godine smatra kako bi pobjeda Josipovića bila tek nastavljanje dosadašnje politike rashrvaćenja Hrvatske i daljnje razvodnjavanje hrvatskog nacionalnog i katoličkog identiteta.

"Kandidat Ivo Josipović bez sumnje je projekt haške politike i nastavljač Mesićeve politike i politike Vesne Pusić i svih onih koji su žrtvovali Hrvate u Bosni i Hercegovini koji su ih prepustili njihovoj gorkoj sudbini, zato nije slučajno što je aktualni predsjednik Stjepan Mesić odmah napao Milana Bandića zbog njegove vrlo razumne i blage izjave o potrebi promjene politike prema Bosni i Hercegovini", smatra Tomac dodajući da Josipović stalno ponavlja:" Glasujte za svjetlo a ne za tamu" što je za njega zloupotrebljavanje biblijskog jezika i inverzijom svjetlo pretvara u tamu a tamu u svjetlo.

Tomac lamentira da Josipović pod parolom "nove pravde"nudi politiku Haške nepravde, haške krivde za hrvatski narod, nudi pravdu za one koji služe haškoj nepravdi.

"Milan Bandić nikada nije rekao ružnu riječ ni o predsjedniku Tuđmanu ni o hrvatskim braniteljima ni o smijenjenim i optuženim hrvatskim generalima. Nije se bojao podržati branitelje u organiziranju Thompsonovog velikog koncerta na trgu Bana Jelačića u povodu njihovog dana jer je uvijek smatrao da je izražavanje domoljublja i ljubavi treba podržavati a ne zabranjivati i sprečavati. Zbog toga su ga pokušali smijeniti kao zagrebačkog gradonačelnika, smijeniti i optužiti za nacionalizam.", zaključuje Tomac dodajući da se zbog svega toga Bandića nastoji onemogućiti svim sredstvima.