TKO JE NEDŽAD FETIĆ Ubojica iz Siska otprije poznat policiji, osumnjičen za ubojstvo, ranjavanje i palež

nedžad fetić,sisak,ubojica
NIKOLA CUTUK/PIXSELL

Nedžad Fetić, 58-godišnjak koji je u subotu u Sisku ubio 45-godišnjakinju te ozlijedio više osoba, od kojih četiri teže, na ispitivanju je u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Sisku. Doveden je u lisicama, nakon što je dvije noći proveo u policiji. Sisačka policija predala ga je pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičen je za ubojstvo, ranjavanje i palež. Prema posljednjim informacijama, četiri teško ozlijeđene osobe, koje su u subotu nakon pucnjave u Sisku dovezeni u sisačku Opću bolnicu “Dr Ivo Pedišić”, dvoje je još uvijek životno ugroženo, dok se drugi dvoje osjećaju nešto bolje, rekli su za Telegram iz bolnice.

Inače, mediji su ranije danas prenijeli da je upravo Fetić prije desetak godina bio ključni svjedok tužiteljstva, a prema nekim izvorima, i prijavitelj ratnog zločina protiv srpskog civila iz 1991. godine. Radilo se o ubojstvu civila Rade Španovića. Njega su hrvatski vojnici, među kojima je bio i Fetić, 6. rujna 1991. odvezli iz njegove kuće u Capragu, a onda ga, piše Jutarnji, izrešetali s 25 metaka kraj groblja u Komarevu.

Nelegalno posjedovao oružje

Fetić je, kako je rečeno na konferenciji za medije koju je policija održala nakon njegovog uhićenja, policiji bio poznat jer je bio procesuiran zbog nelegalnog posjedovanja oružja prije više od 20 godina, ali, osim toga, ništa nije upućivalo da bi mogao počiniti ovo kazneno djelo, rekli su.

Podsjetimo, u subotnjem pohodu Fetić je, osim što je pucao, palio mještanima kuće i automobile.