Tko je kriv: Šimunić i Bob Dylan?

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Dylan je hrvatski narod usporedio s "Ku Klux Klanom i nacistima". Strašna generalizacija! Nisam čuo da su se Milorad Pupovac ili Željko Jovanović o tome slučaju oglasili. Oni nemaju za to vremena jer su se uhvatili Josipa Šimunića. Čudi me da Pupovac, Jovanović i slični rade diskriminaciju. Ako je Šimunić nešto „kriv" onda je kriv svaki pojedinac koji je na stadionu odgovarao na pozdrav. Takvih je bilo barem 20 tisuća. Dakle, ako će Šimunić biti krivac mora biti krivac svaki pojedinac koji je uzvikivao „spremni"! To je tako jer nema kolektivne odgovornosti, masa ne može biti kriva.

Čudno je kako je mnogima bilo važnije dojaviti inozemnom i domaćem, kako bi Matoš napisao „žbiru u uzama", što je vikao Šimunić, a nisu stigli dojaviti što je rekao Dylan. Ako ćemo goniti mak na konac čudi me da Pupovac i Jovanović i slični njima primaju na ruke hrvatski novac koji nosi ime kuna. Kuna je bila i službeno platno sredstvo u NDH pa me čudi kako kune nisu ustaški simbol, a pozdrav „za dom spremni" jeste. Gospodo budite dosljedni nemojte primati kune! Licemjerju nigdje kraja.

Istina je slijedeća. U takvome stanju straha i linča nacija živi da je čovjek iz Australije - Joe Šimunić morao izgovoriti ono što mnogi potiho u svome srcu šapuću i žele reći ali ne smiju. Ne smiju od onih koji će sutra i pozdrav Hvaljen Isus i Marija nazvati diskriminatornim u odnosu na ateiste. Po toj logici za mene je uvredljiv i nacistički pozdrav „dobar dan druže" jer je pod tim pozdravom toliko nevinih ubijeno. Vjerojatno je takav jedan „drug" viknuo „dobar dan" Bruni Bušiću ili Stjepanu Đurekoviću pa ih potom ustrijelio bez suda i osude.

Bog neka nam je na pomoći. Naš narod koji živi u tami trebao bi svakodnevno kliktati ono što je slijepac vapio pred Isusom: „Gospodine da progledam". A što se Šimunića tiče njega ne treba braniti jer je, provjereno znam, ljubavlju bio nošen. a ne mržnjom prema bilo kome. Sveti Augustin je davno rekao „ljubi i radi što hoćeš. No, što bijaše ono s Bob Dylanom...?

Fratar.net