Tisuće ljudi nahrlile u Hrvatsku, požurili preduhitriti nove mjere na granicama

automobili kolona
N1

Od ponoći je na snazi poseban režim ulaska u Hrvatsku za osobe iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije. One će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku tranzitiraju, objavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu. Odmah je krenula navala na granice.

Kako su jučer javljali iz HAK-a, cijeli dan je bio pojačan promet na graničnim prijelazima s BiH. Na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše na ulaz u Hrvatsku se čekalo sat i pol vremena, a velika je kolona bila i na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda, javlja N1.

Isto tako je bilo i na svim ostalim graničnim prijelazima na ulazu iz BiH u Hrvatsku.

Jutros je situacija mirnija, no s obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).