Tisuće branitelja na oproštaju od suborke: 'Neno, nismo te izdali'

Tisuće branitelja na oproštaju od suborke: 'Neno, nismo te izdali'
Nekoliko tisuća građana i branitelja iz svih dijelova Hrvatske na mjesnom groblju u Vrbovcu ispratilo je na vječni počinak Nevenku Topalušić, hrvatsku braniteljicu koja je u noći s utorka na srijedu preminula na braniteljskom prosvjedu ispred zgrade Ministarstva branitelja.

Sprovod pripadnice Gromova, koja se u toj postrojbi brinula o ranjenim suborcima, počeo je tamburaškim instrumentalom pjesme "Rastanak", a od svoje suborke oprostili su se predsjednik udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, umirovljeni brigadir Branko Gačak, zapovjednik 51. vrbovečke bojne s kojom je Nevenka krenula u Domovinski rat 1991., te umirovljeni pukovnik Tonći Soža, načelnik saniteta Gromova i njezin ratni zapovjednik.

'Neno, nismo te izdali'

- Neno, nismo te izdali. Došli smo se samo oprostiti od tebe, ali vratit ćemo se na tvoj trg gdje si se borila za prava branitelja - rekao je Glogoški.

Naša Nena pokazala je da je bila vrhunski čovjek i ratnik, pomagala je svima u nevolji, naglasio je njezin prvi zapovjednik Branko Gačak iz 51. vrbovačke bojne. - Posljednji dan Nenina života razgovarao sam s njom nekoliko puta i nagovarao je da ode kući prespavati jer je bila teško narušena zdravlja. Rekla je da su nju još bolesniji ljudi koji ujutro moraju ići na dijalizu. Uvijek je više brinula o drugima nego o sebi - istaknuo je njezin zapovjednik iz Gromova dr. Tonći Soža.

"Imamo od nje što naučiti"

Sprovod je predvodilo nekoliko svećenika, a među njima i mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

- Nevenka je imala duh pobjednice koja se borila do kraja života. Imamo od nje što naučiti - rekao je svećenik. Nevenka Topalušić pokopana je na mjesnom groblju u Vrbovcu uz najviše vojne počasti.

vecernji list