TIJEKOM ISPITIVANJA Mladić koji je ubio gospođu u kafiću usred Rijeke pokušao skočiti kroz prozor

ubojstvo, rijeka, Roman Brnada
Index

"Roman Brnada (36), osumnjičeni za brutalno ubojstvo 67-godišnje žene u strogom centru Rijeke u kafiću Pin, pod pratnjom policije jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci", prenosi Index.

Motiv ubojstva koje je zgrozilo hrvatsku javnost još uvijek nije poznat. Tijekom ispitivanja ubojica je divljao te je pokušao skočiti kroz prozor. Odluka o istražnom zatvoru trebala bi biti donesena oko 13 sati.

Novi list je razgovarao s Brnadinim odvjetnikom postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem. On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade suda.

“Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo”, rekao je Šarunić.

Nakon što je ispitivanje završeno, ubojicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati nekoliko kršnih interventnih policajaca.

Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, navodi Novi list. U jednom trenutku je okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident.

Izgledalo je kao da ga tri policajca jedva uspijevaju držati i obuzdati. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi i odvesti.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru. Za vjerovati je da će i na sudu biti poduzete veće mjere osiguranja nego što je to uobičajeno.

Kako javlja Novi list, ispitivanje Brnade na sudu u Rijeci nije prošlo bez incidenata. Iz sobe u kojoj je ispitivan širila se buka. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Iz neslužbenih izvora Novi list doznaaj da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor. Nije se branio šutnjom  i svašta je govorio – između ostalog je iznosio i neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.