Thompson: 'Za dom - spremni je dio moje pjesme, izvodim ju 24 godine'

Marko Perković Thompson, čavoglave, knin, dan pobjede, akcija oluja, Marko Perković Thompson, oluja, knin, za dom spremni
...i ove godine vozio motocikl bez zaštitne kacige i jer je koncert ponovno počeo sa uzvikom "Za dom", poznati pjevač se oglasio rekavši kako u Knin tako ulazi svake godine:

- Dogovorili smo se da u Knin uđemo s beretkama koje smo nosili u ratu. Svake godine tako ulazimo u Knin, ali lani sam prvi put radi toga dobio kaznu. Platio sam je tada, a platit ću i ove godine. To je bila želja ljudi koju sam i ja prihvatio. Inače je nepisano pravilo da za defile i to pod policijskom pratnjom ne vrijede ista pravila kao i u prometu. Tako je svugdje u svijetu, ali ne i kod nas. Kod nas možda ne žele biti tolerantni - kaže Thompson.

Što se tiče uzvika "Za dom - spremni" kojim počinje i Thompsonova pjesma "Bojna Čavoglave" iz 1992., Thompson kaže da dosad još nije dobio prijavu zbog njenog izvođenja:

- Pjevam je gotovo 24 godine, i sada sam je pjevao na turneji, no početak je zasmetao samo na proslavi Oluje. Ne znam zašto imputiraju da sam pozdravio ustaškim pozdravom a tek onda počeo pjevati. Pozdrav je dio pjesme koju su svi vrtjeli; i HRT i sve radijske postaje. Pjesma je dio mog repertoara, nije zabranjena, uvijek je izvodim i nemam potrebu ništa mijenjati - kaže Thompson i dodaje:

- Ako je to najveći problem ove proslave u Kninu, ako je to najveće zlo koje se dogodilo onda sam ja najsretniji čovjek na svijetu jer svatko tko je bio tamo potvrdit će da smo napravili slavlje za pamćenje.

Thompson: Mojoj djeci se sviđaju silikonski satovi

- Jako su mi se svidjeli silikonski satovi u bojama. Rado ću ih nositi ako ostane koji primjerak. Satovi se, naime, sviđaju i mojoj djeci pa su ih već međusobno podijelili. Nadam se da će mi ostaviti koji primjerak - smije se Marko Perković Thompson.

Pjevač se rado fotografirao sa silikonskim satovima vedrih boja. Djeca im se posebno vesele jer su vodootporni pa će s njima moći skakati u more. Kaže da ih prijatelji već hvale da imaju lijepe satove. Thompsonu je svejedno koji mu model ostave.

Nisam ja od mode. Imam par odjevnih predmeta koje volim i to je to. Bit će dobro koji god primjerak dobijem - kaže Marko.

24sata.hr