Švercao migrante kroz Hrvatsku, u bijegu se zabio kombijem u policiju

krijumčarenje migranata, Hrvatska

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Turske starosti 34 godine radi sumnje u počinjenje kaznenih djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma”, "Prisila prema službenoj osobi" i "Oštećenje tuđe stvari“.

Naime, u utorak 24. prosinca 2019. oko 12.45 sati na autocesti A4 Zagreb - Goričan na odmorištu Sveta Helena policijski službenici zaustavili su kombi vozilo marke Iveco Daily, njemačkih nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Turske.

Kontrolom je utvrđeno da se u tovarnom prostoru kombi vozila nalazi 15 osoba, tražitelji azila u Republici Hrvatskoj.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni državljanin Turske tijekom 24. prosinca ove godine, na neutvrđenom mjestu na području Zagreba, u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, u tovarni prostor kombi vozila smjestio 15 tražitelja azila.

Prilikom vožnje na autocesti A4 Zagreb - Goričan, kod benzinske postaje su ga uočili i zaustavili policijski službenici, pri čemu se policijski službenik legitimirao službenom značkom i iskaznicom.

Iako je policijski službenik stajao pored vozačevih vrata, osumnjičeni muškarac se oglušio na izdanu mu zapovijed da ugasi vozilo i izađe iz njega te je u tom trenutku, u pokušaju bijega i ne postupanja po zapovijedi policijskih službenika, krenuo vozilom i prednjim dijelom vozila udario u prednja vrata službenog vozila.

Nakon 15-ak metara, u daljnjoj namjeri bijega spriječili su ga policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela.