Suze radosnice: Nea se vraća kući svom hrabrom tati!

Dva mjeseca oboje će živjeti kod susjeda, a onda u preuređenom vlastitom domu. Neon će riješiti i dugove te će napokon okrenuti novu stranicu u životu.

Zahvaljujući ljudima iz cijele Hrvatske, Njemačke, Austrije, čak i Australije, priča će dobiti sretan kraj i to u nepunih tjedan dana.

Od objavljivanja priče Neon prima pozive iz svih dijelova Hrvatske, prima pakete s hranom, igračkama i namještajem. U ponedjeljak je otvorio tekući i devizni račun na ime svoje kćeri pa se, tako, novčane donacije ubuduće neće morati slati poštom.

"Hvala onima koji su mi javili, koji su u teškoj situaciji pa barem pet kuna što će poslati", rekao je Neon Mathes.

Podsjetimo, u našu se redakciju krajem prošlog tjedna javio samohrani otac koji želi vratiti svoju trogodišnju kćer, koju je nedavno predao udomiteljima. Ali, ne zbog toga što se o njoj nije htio, nego jednostavno nije mogao brinuti.

Supruga se nikako nije mogla pomiriti sa siromaštvom. Ostavila ga je i sa sobom odvela mlađe dijete. Bivši branitelj, s mirovinom opterećenom kreditima, pred zimu je donio najgoru odluku u životu.

Nitko nije mogao zažmiriti na suze oca koji je mjesecima živio od kruha i masti. Neon se nije dao, stao je pred kamere i zatražio pomoć. I u tome uspio. Jer, zemlja se pokrenula kako bi neutješnom ocu vratila kćer.

Ako hrabrom tati i njegovoj kćeri i dalje želite pomoći ovdje su njihovi podaci:

Nea Mathes

Braće Radić 8

31 309 Kneževi vinogradi

TEKUĆI RAČUN

PBZ HR57 2340 0093 2181 4211 0

DEVIZNI RAČUN

HR69 2340 0093 2181 4218 5

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

rtl.hr