SUĐENJE HRVATIMA U ZAMBIJI Pernar danas neće svjedočiti jer se zarazio malarijom

Suđenje Zambija
Cropix

Nastavlja se suđenje hrvatskim državljanima u Zambiji, a ročišta se održavaju u srijedu, četvrtak i petak. Ivan Pernar poručio je da stiže na sud kao svjedok tužiteljstva.

Osmero Hrvata optuženih u Zambiji za pokušaj trgovine ljudima nakon što su iz DR Konga posvojili četvero djece danas bi se ponovno trebali pojaviti na sudu. 

Prošlog su se tjedna na Visokom sudu u Ndoli izjasnili da nisu krivi za optužbe koje im se nameću, prenosi Dnevnik Nove TV.

Svjedoci tužiteljstva trebali bi biti saslušani do petka. Jedan od njih bit će i Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik Živog zida. Pernar je na svojem Telegram kanalu objavio kako će svjedočiti najvjerojatnije u četvrtak ili petak. Njegovo svjedočenje je pomaknuto, kako je sam pojasnio, zbog njegovog zdravstvenog stanja jer je obolio od malarije.

Pernar se već duže vrijeme nalazi u Zambiji, a tužiteljstvu se sam ponudio kao svjedok. 

Nakon što sutkinja sasluša sve svjedoke tužiteljstva, odlučuje ima li potrebe za iznošenjem obrane. Naime, ako odluči da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati optužbe, potom prekida suđenje i obrana se ne iznosi, a optuženi se oslobađaju svih optužbi, otkrili su izvori iz Zambije za 24 sata.