'STRIJELJAJTE ME, ALI TO ĆU PROVESTI' Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima

Mario Radić
Hina

Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Mario Radić, koji slovi kao glavni šef stranke, želi biti ministar u novoj Vladi. Traži i veće plaće za ministre. Sam Radić kaže kako je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali za sve ostale traži znatno povećanje plaća, javlja 24 sata.

"Neka me strijeljaju i napadaju, ali provest ćemo odmah taj nepopularni potez kojeg se svi boje. Jednostavno, za ove plaće ne mogu se dobiti kvalitetni ljudi koji bi se ozbiljno prihvatili posla u ministarstvima", rekao je Radić. Time je potvrdio informaciju da se u pregovorima s HDZ-om, Domovinski pokret zalaže za veće plaće dužnosnika i to ne samo ministara, nego i premijera i državnih tajnika.

Plaće ministara sada iznose od 2300 do 2800 eura. Premijer Andrej Plenković ima plaću 3262 eura.

"Dobrog igrača mora se platiti", poručio je Radić. 

Radić je potvrdio i da planira biti jedan od ministara u novoj vladi.

"Ja sam spreman raditi pro bono, ali svima ostalima moraju rasti plaće. Ne bi ni Dinamo bio tako dobar da kupuje igrače u Sesvetama i niželigašima. Dobrog igrača mora se platiti, tako se mora platiti i dužnosnika", rekao je Radić.

''Još radimo izračune za prijedlog. Ali po njemu će svakako manje rasti plaće saborskim zastupnicima nego dužnosnicima u Vladi upravo zbog ogromne razlike u obimu posla i odgovornosti'', zaključuje Radić.