Strava u osnovnoj školi: 'Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te'...

Strava u osnovnoj školi:  'Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te'...
Nemoj se čuditi ako te netko na kraju ulice dočeka and kill the shit in you. (...) Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te. E, molit ćeš me da te ne ubijem, izrezat ću ti sve dijelove tijela i dati svinji da ih pojede...", samo je dio poruka koje je učeniku uputila njegova kolegica iz razreda, 13-godišnja djevojčica. Iako učenik M. K. nije bio agresivan prema njoj i prijateljicama, djevojčice su ga uzele na pik. "Sve je počelo na kraju šestog razreda, bili su zavidni zbog ocjena. Djevojčica s kojom se moj sin intenzivno družio odmalena naprosto se okrenula protiv njega i povukla ostale cure u razredu. Njihovo iživljavanje postalo je sve okrutnije. Napisali bi na Facebooku: Mi te svi mrzimo. Što radimo sutra? Tučemo M. K.", ispričala je majka dječaka za Jutarnji list.

Zlostavljanje se nastavilo i u drugoj školi

Nakon prijetnji na Facebooku i nezadovoljavajuće reakcije škole, majka je odlučila podnijeti policiji prijavu zbog zlostavljanja djeteta. Odgovor ju je, kaže, šokirao - nije bilo dovoljno elemenata za prijavu. Zato je odlučila sina, odličnog učenika, ispisati iz škole u osmom razredu, te ga je upisala u susjednu školu u istoj ulici. No, zlostavljanje se nastavilo.

"Preko Facebooka su izvijestili učenike iz nove škole tko im dolazi i učenici su nastavili agresivno napadati M. K., nakon čega je izbio incident. Suprotstavljajući se maltretiranju, moj se sin fizički sukobio s jednim od dječaka. Ravnatelj škole zatražio je da se odmah ispiše a da nije poslušao objašnjenje ili razmislio o nekoj blažoj pedagoškoj mjeri s obzirom na to da je bila riječ o jednom udarcu bez posljedica", tvrdi majka.

Tako je u toj školi M. K. proveo samo tjedan dana, a pojavili su mu se teži zdravstveni problemi. Zbog pritiska u grudnom košu, anksioznosti i suicidalnih misli primljen je na hitni prijem dječje bonice.

U pet škola odbili upisati dječaka

Majka je u međuvremenu trebala pronaći treću školu u koju će upisati M. K., a u tome je uspjela tek nakon razgovora u šestoj školi. U pet škola su majku i dječaka ravnatelji, na ljubazan ili manje ljubazan način, odbili.

"Odlučila sam vam ispričati ovu priču sada kad se nadam da je napokon došao kraj agoniji. Nevjerojatno je da u prvoj školi nisu razumjeli težinu problema i zaštitili mog sina, nevjerojatno mi je ponašanje ravnatelja u drugoj školi. Niti jednom roditelju ne bih poželjela da to prođe i zato vam to pričam", ispričala je majka.

Iz prozvane prve škole su kazali da su razrednica i škola intenzivno odrađivali sve što je bilo u njihovoj domeni, vezano za ovu situaciju. Ravnatelj druge prozvane škole se nije očitova.