STIŽU DETALJI Zrakoplov koji je pao u Hrvatskoj je iz Nizozemske, poginule su tri osobe

Potraga srušeni avion Hrvatska
HGSS

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli (Hrvatska) poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Kako je u nedjelju izvijestio DORH 'na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20'.

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli, te da je zrakoplov jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i požarom. Dodao je da se sad radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

"Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo", rekao je Petrin.

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer da se oni 'rukovode samo činjenicama, a da loši meteo uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova', prenosi RTL.

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na točno vrijeme i uzrok njihov smrti.