Sreću je potražio u Njemačkoj, no brzo se razočaran vratio u Hrvatsku i otkrio svoje razloge

Sreću je potražio u Njemačkoj, no brzo se razočaran vratio u Hrvatsku i otkrio svoje razloge
Shvatio je da jedna plaća nije dovoljna da njegova obitelj živi u Njemačkoj. Kao i mnogi drugi, poželio je da mu se u inozemstvu pridruže žena i dvoje djece.

- U inozemstvu ovisi koji posao radite, jeste li sami ili imate obitelj. Sve to utječe hoćete li s poslom vani biti zadovoljni ili će vam on biti razočaranje, kao što je meni - kazao je Vid za Virovitički list.

On je četiri mjeseca radio kao dostavljač paketa i to po 16 sati dnevno. U najboljem slučaju plaća mu je bila oko 1400 eura. Sam je vozio kombi, komunicirao s klijentima te mu je mobitel bio upaljen 24 sata dnevno. Živio je u trosobnom stanu s kolegama radnicima, a svaki od šestorice plaćao je po 200 eura za smještaj.

- Stanarina je u Njemačkoj jako skupa, za nas četvero trebalo bi nam oko tisuću eura samo za stanarinu s režijama, a moja se plaća u najboljem slučaju kreće do 1400 eura. Supruga, koja ovdje ima stalan posao, budući da je majka dvoje djece koja još ne idu u školu, u Njemačkoj može raditi samo na pola radnog vremena, odnosno najviše četiri sata. Živjeti samo od moje plaće, ne bi nam bilo dovoljno - govori Vid o razlozima povratka u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se vratilo i dvadesetak drugih kolega, a po povratku se zaposlio kao sezonac u plastenicima i imao je sreće što je uskoro dobio stalan posao.

- Ako moram birati između obitelji i posla, uvijek ću odabrati samo onu varijantu koja nam omogućuje da ostanemo zajedno - poručuje Vid koji je radio u Hannoveru i Karlsruheu.