SRAMOTNO MALE KAZNE Pretukli profesora i ostavili ga da umre, osuđeni "reda radi"

SRAMOTNO MALE KAZNE Pretukli profesora i ostavili ga da umre, osuđeni "reda radi"
Varaždinski.hr

Četvero mlađih ljudi koji su prije godinu i pol u Varaždinu pretukli profesora engleskog Ninu Čengića, i ostavili ga da umre, danas su proglašeni krivi, prenosi Varaždinski.hr. Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić presudom su Županijskog suda u Varaždinu dobili zatvorske kazne.

Vujasinović je dobio tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora te Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci zatvora. U kaznu će im se ubrojati i vrijeme koje su proveli u istražnom zatvoru, a do pravomoćnosti presude četvorka će se braniti sa slobode.

Izbacili ga iz kluba Kulturama i napali

Iako ih je Županijsko državno odvjetništvo prvotno teretilo za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, piše portal, prošlog je mjeseca ŽDO promijenio optužnicu pa su optuženi terećeni za počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Prema Kaznenom zakonu, kazna je za to kazneno djelo od tri do 15 godina, no moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane, ako za to postoje uvjeti.

Nino Čengić, podsjetimo, preminuo je u varaždinskoj bolnici 30. svibnja 2021. godine, dan nakon incidenta ispred prostorija udruge Kulturana. Njih četvero se u noći s četvrtka na petak prvo verbalno sukobio s Čengićem te ga izbacio iz kluba Kulturana.

Profesor je potom pozvao policiju koja je izašla na mjesto događaja, ali ga je potom napustila, a da nije intervenirala. Nakon njihovog odlaska, četvorka je na vježbalištu pretukla Čengića i ostavila ga ondje da umre. Sve je to promatralo 15-ak svjedoka, koji nisu pokušali spriječiti napad niti pomoći Čengiću dok je ležao u nesvijesti.