VIDEO  ŠPRAJC U BiH se jede, pije i živi kao prije, jedino zatvaranje u 23 sata podsjeća da mjere postoje

ŠPRAJC U BiH se jede, pije i živi kao prije, jedino zatvaranje u 23 sata podsjeća da mjere postoje
Screenshot

“Iz svega rečenog jasno je da 1. veljače na kavu i pelin nećemo ići. Kafići i restorani vjerovatno će biti zatvoreni do sredine veljače, a mogli bi biti i do početka ožujka. U Stožeru stalno ističu kako usprkos epidemiji koja ubrzano opada žele biti oprezni”, rekao je hrvatski novinar Zoran Šprajc u RTL Direktu.

“Pogotovo zato jer zemlje koje su popustile mjere i u prosincu otvorile kafiće i restorane poput Velike Britanije i Irske sada imaju divljanje epidemije i uvode žestoki lockdown. Kao i Njemačka u kojoj je jedino Bavarska jakim mjerama držala epidemiju pod kontrolom, pa sada cijela zemlja mora uvesti mega lockdown koji bi mogao trajati do proljeća. U Francuskoj pak možete u zatvor ako između šest popodne i šest ujutro prekršite policijski sat", kazao je Šprajc te nastavio.

'U međuvremenu u Bosni i Hercegovini, jede se, živi i pije kao i prije, premda epidemija uzima živote kao nikad prije. Rade klubovi, rade kafići. Naizgled pandemije kao da nema, ali zatvaranje u 23 sata ipak podsjeća da mjere u Bosni i Hercegovini i dalje postoje.'

"Rade kafići, normalno maske se ne nose, Vikendom su klubovi puni, pjevači pjevaju, jedina je razlika da imamo policijski sat”, kazao je Goran Kaleb iz Mostara.

Prilog RTL Direkta koji možete pogledati OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.