VIDEO  SPLITSKO STANJE UMA Kupaju se, skaču i surfaju na jakim udarima vjetra i valovima do 4 metra

Split nevrijeme
Darko Rom

Subota je cijelom Jadranu, pa tako i Splitu donijela olujno jugo. Najjači udari vjera službeno su dosezali 109 km/h, što znači da je malo nedostajalo do orkanskih udara. Njih je pak bilo na srednjodalmatinskim otocima.

S prednje strane ciklone i prije noćašnjeg prolaska fronte pritječe nam vrlo topao zrak. Tako je u Splitu danas bilo do 25°C, na istoku grada do 27°C, no to je “ništa” u usporedbi s istočnom Slavonijom gdje je danas zabilježen najtopliji listopadski dan od početka službenih mjerenja jer su temperature zraka rasle do čak 33°C.

Split nevrijeme

U Splitu su valovi dosezali 4 metra, no to nije sputalo jednog kupača da se danas baci u more na potezu između Zvončaca i Ježinca. Sjajan prizor uhvatio je poznati splitski fotograf Darko Rom. U ovom slučaju nije posebna hrabrost okupati se u moru čija je temperatura 21°C, ali je hrabrost suočiti se s tako valovitim morem, javlja Dalmacija danas.

Sadržaj se učitava...

Ovako snažno jugo motiviralo je surfere koje su danas na splitskoj plaži Firule izišli na more, čak na ovako opasnim vremenskim situacijama.