VIDEO  Splitska riva pod morem

olujno nevrijeme
Dalmacija danas

Splitska Riva je pod morem! Doprlo je do ulaza u Podrume Dioklecijanove palače. Budući će se tijekom noći razina mora još podignuti, već sada je izvjesno da će se iz Podruma i poslovnih prostora na Rivi sutra ispumpavati more, javlja Dalmatinski portal.

Naime, ciklona koja je već poharala sjeverozapadnu Europu utječe i na vrijeme u nas - olujno jugo divlja Jadranom. Duž cijele obale na snazi je crveni alarm. Olujno jugo prekinulo je pomorski promet.

Oko 21 sat dogodio se vrhunac snage vjetra u Dalmaciji. Najjači udari izmjereni su na Zvjezdanom selu Mosor, koje se nalazi na teritoriju grada Splita, i tamo je jugo imalo udare do 140 km/h.

Sadržaj se učitava...

Prema podacima DHMZ-a, na Prevlaci jugo ima udare do 127 km/h, Dubrovniku 113 km/h, a Splitu 122 km/h. Jugo je večeras u okretanju na oštro, a potom će okrenuti na lebić. Do 22 sata mogući su udari i nešto jači od navedenih vrijednosti, prenosi Dalmacija danas.

Meteorolozi za utorak onovno predviđaju promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, pri čemu će more bitu umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, uz obalu između 7 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.